Onze missie

Arbeidskansen begeleidt, motiveert en ondersteunt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om te werken, leren en groeien. Onze slogan: werkbaar én merkbaar anders! 

Ons doel? Mensen zinvol en duurzaam tewerkstellen op een manier die bij hun talenten en interesses past en die hen voldoening geeft. We bieden werk in onze eigen organisatie, maar helpen mensen ook om werk te vinden via bemiddeling en jobcoaching bij bedrijven in de sociale en reguliere economie.

Arbeidskansen biedt via een eigen dagondersteuningscentrum bovendien ook een zinvolle daginvulling voor mensen die niet (meer) kunnen werken. 

Onze basispijlers

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Anders werken

Je kiest voor een job op maat mét begeleiding op maat. We hebben oog voor wie jij bent, en voor je talenten, noden en dromen.

Anders leren

Je leert om je mogelijkheden ten volle te ontplooien. We focussen op wat je wél kunt – niet op wat niet (meer) lukt – en investeren in je vaardigheden. 

Anders groeien

Je ontdekt én ontwikkelt je potentieel, zodat je groeit als mens. We inspireren jou om kansen te grijpen en honderd procent te gaan voor een job die jou ligt.

Onze kernwaarden

Onze geschiedenis

Arbeidskansen vzw ontstond in 1987 uit Groep Ter Engelen. In de jaren erna richtte de organisatie CBO Maasland, Labor en Ergon op. In 2001 kwamen daar Arbeidszorg en Trabajo bij. In 2004 dienstenchequebedrijf Opgeruimd, en in 2017 het dagondersteuningscentrum Duizendschoon.

Vandaag kiezen we er bewust voor om allemaal naar buiten te komen onder de naam Arbeidskansen. Uiteraard met respect voor onze mooie geschiedenis en sterke wortels in Limburg.  

Dat we de geschiedenis waarderen, blijkt ook uit de plek waar onze hoofdzetel zich bevindt: de site van De Kolonie in As. In 2011 kocht Arbeidskansen de verwaarloosde gebouwen van wat ooit een vakantiekolonie voor kinderen was. Na een grondige renovatie ging in 2015 de site open. Met plaats voor een sociale taverne, vergaderzalen, groendiensten, ons dagondersteuningcentrum, onze jobcoaches en alle ondersteunende diensten. 

(foto: Pascal Tognon)

Ons team

Arbeidskansen telt zo’n 400 medewerkers, verspreid over onze vestigingen in heel Limburg. Daarnaast begeleiden we jaarlijks honderden mensen op uiteenlopende manieren. Zowel via jobcoaching en opleidingen, als binnen arbeidszorg, via artikel 60 en in ons dagondersteuningscentrum. 

Ons team

Arbeidskansen telt zo’n 400 medewerkers, verspreid over onze vestigingen in heel Limburg. Daarnaast begeleiden we jaarlijks honderden mensen op uiteenlopende manieren. Zowel via jobcoaching en opleidingen, als binnen arbeidszorg, via artikel 60 en in ons dagondersteuningscentrum. 

Medewerkers

met een afstand tot de arbeidsmarkt die aan het werk zijn via individueel of collectief maatwerk

Begeleiders

die onze mensen enthousiast en op maat ondersteunen tijdens hun werk en hun leer- en groeitraject

Jobcoaches

die werkzoekenden op weg helpen naar werk, werknemers begeleiden op de werkvloer en werkgevers adviseren

Omkaderingsmedewerkers

die instaan voor coördinatie en optimale omkadering, van personeelsbeleid en opleiding tot boekhouding en communicatie

Vrijwilligers

die onze werking vanuit hun hart ondersteunen en die we heel dankbaar zijn voor hun fijne bijdrage

Solliciteren?

Word je ook warm van ons sociaal-inclusieve verhaal? Dan is een job bij Arbeidskansen misschien iets voor jou!

In de pers

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een font-catalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren ’60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten.

Hoe mogen we jou helpen?

Wil je samenwerken met Arbeidskansen? Of heb je een vraag over onze werking? We horen graag van je!

Ontdek meer over Arbeidskansen