Een job gevonden dankzij begeleiding via de VDAB-bemiddelingsvoucher

Al gehoord van de VDAB-bemiddelingsvoucher? Deze voucher is bedoeld voor mensen die intensieve tot zeer intensieve ondersteuning nodig hebben om een job te vinden. Van tips voor een betere cv en motivatiebrief tot coaching voor en na sollicitatiegesprekken. We laten graag tevreden cliënten Liese Massa en R.H. aan het woord. Zij kregen begeleiding van onze jobcoach Charlotte.

Empathisch en concreet

R.H. vond als 60-plusser een job als coördinator bij een vzw.

“Charlotte heeft een warme, empathische en toegankelijke aanpak. Tegelijk komt ze snel ter zake en gaat ze voor concrete resultaten. Ze gaf me heel wat sollicitatietips en hielp me om me goed in te leven in de organisatiecultuur van de bedrijven waar ik wilde solliciteren.

Charlotte had begrip voor mijn stress wanneer ik haar vertelde over de discriminatie die ik voelde op basis van mijn leeftijd. Maar ze bleef me altijd motiveren en benadrukte de houding ‘Een neen heb je, een ja kun je krijgen!’.

Tijdens een van onze coachings belde ze spontaan naar de vzw die uiteindelijk mijn toekomstige werkgever zou worden. Ze regelde een gesprek voor me, zodat ik persoonlijk kon aantonen dat mijn ervaring opwoog tegen de gestelde diplomavoorwaarden voor de functie. En kijk, ik heb de job!”

Een echte motivator

Ook Liese Massa is enthousiast over de begeleiding van Charlotte.

“Ze luisterde naar wat ik precies zocht en behandelde mij altijd met respect. Voor elke sollicitatie motiveerde ze mij. En ze was net zo enthousiast als ik toen ik de perfecte job vond!”

De VDAB-bemiddelingsvoucher in een notendop

Deze voucher is bedoeld voor werkzoekenden die intensieve tot zeer intensieve ondersteuning in arbeidsbemiddeling nodig hebben. Na doorverwijzing van VDAB kun je als werkzoekende contact opnemen met een partner naar keuze om samen een begeleiding op te starten. Arbeidskansen is een van deze partners en werkt hiervoor samen met de Sherpa-partners BLM, In-Z en Alternatief.

Meer weten? Neem dan gerust contact op via 0477 53 25 08 of voucher@alternatiefvzw.be.

Dit bericht delen

Meer nieuws over Arbeidskansen