Het verhaal van Guy

Het leven neemt soms onverwachte wendingen. Als zelfstandige eventorganisator stuurde Guy 800 medewerkers aan. Maar in 2011 kreeg hij kanker. Hij kon niet anders dan zijn bloeiende zaak stopzetten. Zijn kankerbehandeling sloeg gelukkig aan, maar enkele jaren later kwam er een volgende wending in zijn verhaal: een hersenbloeding. Daardoor komt Guy nu moeilijk uit zijn woorden, vooral in stressvolle situaties. Hij heeft afasie.

Creativiteit helpt Guy om alles wat er gebeurd is te verwerken. Van zijn oncoloog kreeg hij maskers die patiënten dragen tijdens bestralingen. Ze vormen de basis voor zijn kunstwerken. In zijn schilderijen gebruikt hij alleen maskers van mensen die hun ziekte overleefd hebben.

De zoektocht naar een nieuwe plek in de maatschappij – na een leven lang hard werken – was voor Guy niet vanzelfsprekend. Hij volgt logopedie, krijgt thuisbegeleiding en neemt deel aan de activiteiten in ons dagondersteuningscentrum. Vanuit zijn enorme levenservaring helpt hij hier anderen die het moeilijk hebben. Hij tekent, schildert, maakt keramiek en herstelt meubelen.

Zoveel jaren na die eerste onverwachte wending in zijn leven heeft Guy opnieuw het gevoel dat hij erbij hoort. Hij zet zijn talenten in voor de mensen rondom hem. Dat geeft hem veel voldoening. En … het is een grote meerwaarde voor ons. We zijn hem dan ook enorm dankbaar voor zijn inzet, vriendschap en hulp. Merci, Guy!

Dit bericht delen

Meer nieuws over Arbeidskansen