Charter voor sterk maatwerk binnen vakantieparken

Trots op deze nieuwe samenwerking! Arbeidskansen vzw, De Sprong vzw en vzw de Biehal hebben samen met drie vakantieparken op 28 februari een officieel charter ondertekend om in de toekomst structureel samen te werken, met een focus op inclusief ondernemen. We slaan de handen in elkaar met Center Parcs De Vossemeren, Center Parcs Erperheide en Sunparks Kempense Meren.

Op de foto: Ingrid Thijs (De Vossemeren), Michel Decock (Arbeidskansen), Eric Bogers (de Biehal), Bart Quirijnen (de Sprong), Leen Jansen (Erperheide) en Karen Vandenboer (Kempense Meren)

Het vertrekpunt was het Europese project ‘Employment Design on the Move’, waarbij we ook samenwerkingsmogelijkheden met zorgcentra onderzochten. Daaruit kwamen al concrete opdrachten voort. En na een periode van geslaagde stages komen er nu dus ook jobs voor maatwerkers in vakantieparken. Tot het takenpakket behoren onder meer: magazijnbeheer, verzorgings- en onderhoudstaken in de kinderboerderij, onderhoudstaken in de kleedruimtes van de zwembaden, herstellingswerk bij de fietsenverhuur …

Onze directeur, Michel Decock: “Dit charter geeft weer hoe inclusief ondernemen een win-win-win kan worden: op de eerste plaats voor onze medewerkers, vervolgens zeker ook voor de vakantieparken en uiteraard ook voor de werking binnen de maatwerkbedrijven. Nogmaals dank aan iedereen die hier een steentje toe bijdroeg!”

Meer lezen?

Dit bericht delen

Meer nieuws over Arbeidskansen