VDAB-bemiddelingsvoucher

Alternatief&Sherpa – waarvan Arbeidskansen vzw deel uitmaakt – is erkend als vaste partner van VDAB, de Vlaamse overheid, de Europese Unie en ESF om werkzoekenden te begeleiden en te ondersteunen bij het vinden van een duurzame tewerkstelling. Beschik je als werkzoekende over een VDAB-bemiddelingsvoucher, dan kun je bij ons terecht voor een traject op maat.

Wat houdt dit traject in?

We bieden jou tijdens het traject de nodige handvaten om succesvol te solliciteren, meer inzicht te krijgen in jouw talenten én jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt. De begeleiding is fysiek en/of digitaal en een combinatie van groepsgesprekken (groepsopdrachten, workshops …) en individuele gesprekken naargelang jouw mogelijkheden en wensen, en dit op negen centrale en goed bereikbare locaties.

  • Individuele gesprekken: vacatures bespreken, begeleiding bij solliciteren, oefenen van sollicitatiegesprekken … 
  • Workshops: een cv maken, digitaal solliciteren, beroepsoriëntatie, sollicitatiegesprek oefenen …
  • Jobcafé: een ervaren coach helpt jou om je digitale skills te ontwikkelen. Dit is ook een plaats met internet en laptops om vacatures te zoeken en sollicitaties voor te bereiden.
  • Eén jobcoach zorgt voor je begeleiding. De coach legt contacten met werkgevers en bedrijven om je voor te stellen.

Tijdens de eerste gesprekken leren we elkaar kennen en zoeken we samen welke acties jij nodig hebt om op maat en op jouw tempo werk te vinden. Daarna starten we de begeleiding. Het doel is dat je werk vindt in een bedrijf dat bij je past. We helpen je op basis van je eigen talent en kennis. 

Persoonlijke begeleiding naar de ideale job

Ons ultieme doel is dat je werk vindt dat je graag doet en dat je lang kunt blijven doen. Daarom werken we altijd op maat en ondersteunen we je eigen zoektocht naar werk. We gaan mee als gids, tonen je de weg, helpen je waar nodig. De coaches van Sherpa – waartoe naast Arbeidskansen vzw ook Alternatief vzwBLM en LIV aanhetwerk behoren – hebben meer dan 35 jaar ervaring om werkzoekenden te helpen naar werk.

Hoe krijg je een voucher?

De VDAB-bemiddelingsvoucher is er voor mensen die intensieve tot zeer intensieve ondersteuning in arbeidsbemiddeling nodig hebben. Na doorverwijzing van VDAB kun je als werkzoekende zelf de partners contacteren om samen een begeleiding op te starten.

Onze werking wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van VDAB, ESF, de Vlaamse overheid, steden en gemeenten.

Meer weten? Neem contact op via 0477 53 25 08 of voucher@alternatiefvzw.be.

Sherpa bestaat uit deze partners:

Dit bericht delen

Meer nieuws over Arbeidskansen