Ondersteuning bij zorgtaken

Een extra paar helpende handen. Dat hebben onze medewerkers te bieden. Zo geven ze het personeel in woonzorgcentra meer tijd voor zorgtaken en persoonlijk contact met bewoners. 

Een zorg minder voor de zorgsector

Een bewoner naar de kinesitherapeut brengen, planten water geven, bedden opmaken, afval opruimen, koffie rondbrengen … Allemaal tijdrovende extra taken die ten koste kunnen gaan van de kernopdracht van verzorgend personeel. Door deze taken over te nemen kunnen onze medewerkers een waardevolle rol spelen.   

De eerste stap? We gaan samen op zoek naar de taken die het werk van je zorgpersoneel zo belastend maken. Op basis van de specifieke behoeften in jouw woonzorgcentrum stellen we vervolgens een flexibel takenpakket samen waarin onze medewerker jouw team kan ondersteunen. Eventueel aangevuld met extra aandacht voor bewoners, zoals een babbeltje slaan, wandeling maken of gezelschapsspel spelen. 

We helpen onze medewerkers bij de opstart en sturen regelmatig bij waar nodig, zodat ze zo zelfstandig mogelijk aan de slag zijn. Ze werken nauw samen met jouw team.  

Waarom Arbeidskansen inschakelen
voor ondersteuning bij zorgtaken?

Deze dienstverlening kadert in het project Tea for All, een initiatief van de Proeftuinen van Samenwerking Sociale Economie en Vlaamse en geregionaliseerde zorg- en welzijnsvoorzieningen. Bekijk de video. 

Meer weten?

Neem contact op met coördinator Nele Lenaerts:
nele.lenaerts@arbeidskansen.be of 0486 73 51 82.

Sfeerimpressies

Ontdek meer over Arbeidskansen