Testimonials

Boomy / Muva

"We kunnen erop vertrouwen dat de producten mooi in de winkelrekken liggen."

Boomy is het favoriete merk van talrijke honden, katten en paarden. Met deze snacks kun je als baasje je viervoeter trainen, verwennen en verzorgen. Dit huismerk van Muva, een groothandel in dierbenodigdheden uit Lommel, is ook heel goed gekend bij de medewerkers van onze afdeling Arbeidsmatige Activiteiten (AMA, ook wel Arbeidszorg genoemd). Want zij staan maandelijks in voor het verpakken van kauw- en beloningsartikelen. Dankzij klanten zoals Boomy kan Arbeidskansen een vangnet bieden aan mensen die niet, niet meer of nog niet terecht kunnen in de reguliere of sociale economie. 

 

Björn Peeters, verantwoordelijke voor onder meer logistiek en magazijn: “Zo’n tachtig procent van onze leveranciers staat zelf in voor de verpakking van de producten. Maar twintig procent levert aan in bulk. We krijgen alles in grote hoeveelheden binnen en moeten de producten zelf op maat verpakken voor ze naar de winkels kunnen voor verkoop. Voor dat type werk hebben we met ons eigen team van dertien mensen weinig of geen tijd. Vandaar de keuze voor een samenwerking met Arbeidskansen. Ondertussen al voor het vierde jaar op rij.” 

Variatie in opdrachten 

Björn: “We zijn begonnen met een testopdracht. Afwegen, inpakken, etiketteren. En die test zat eigenlijk meteen goed. Vervolgens hebben we overlegd hoeveel werk het team per keer aankon. En sindsdien loopt er een samenwerking waarbij we elke maand een hoeveelheid van 5000 tot 8000 verpakkingen aanleveren. De verpakte producten die klaar zijn, nemen we in één weg mee. Dat loopt heel efficiënt. Het gaat telkens over verschillende types beloonsnoepjes en kauwproducten. Soms moeten ze per één of twee in een zakje, soms moet er een bepaald aantal gram afgewogen worden. Het varieert.” 

Veel vertrouwen 

Kiliana Custers, verantwoordelijke voor sales en marketing: “Alles klopt altijd. Het werk is netjes gedaan. Voor onze klanten is het belangrijk dat de producten mooi in de winkelrekken liggen of hangen. Het werk van Arbeidskansen is altijd piekfijn in orde. We kunnen dus het vertrouwen hebben om dit werk uit handen te geven. De communicatie loopt bovendien vlot. De coördinatoren zijn gemakkelijk bereikbaar en volgen alles goed op.” 

Kansen geven 

Björn: “Als bedrijf vinden we het belangrijk om mensen een kans te geven op de arbeidsmarkt. We hebben daar verschillende initiatieven rond. We stellen ons open voor duaal leren, bestellen onze broodjes bij een sociale vzw, en werken samen met jullie. Zo dragen we ons steentje bij.”  

Kiliana: “We hebben onze klanten ook geïnformeerd over onze samenwerking met de sociale economie. Ze weten dat we dit doen vanuit een sociaal doel én omdat we de lokale economie willen ondersteunen.” 

 

Dit bericht delen