Medewerker Sunil aan het woord: “Ik heb mijn kans gegrepen!”

Sunil Broekmans (rechts op de foto) werkt op de afdeling Metaalverwerking van Arbeidskansen via het Artikel 60-statuut. Hij liep eerst een maand stage, met succes, en werkt nu met een overeenkomst van één jaar. Een contactpersoon van het OCMW biedt, samen met de coördinator en collega’s van de afdeling, de nodige begeleiding.

Sunil: “Via het OCMW kreeg ik de kans om hier te werken. Het is heel veelzijdig en gedetailleerd werk. Van bankstellen en fietsbeugels tot bushokjes en vuilnisbakken. Ik vind het interessant om te ontdekken hoe zaken worden gemaakt. In mijn vorige jobs deed ik altijd hetzelfde werk. Nu heb ik afwisseling. Die uitdaging heb ik nodig!”

Veel begrip en tijd om te leren

“Voor ik hier terechtkwam, was ik een tijdje werkloos. Ik had al bij veel werkgevers gewerkt. Die bedrijven waren heel prestatiegericht. Dat was moeilijk voor mij. Hier is het anders. Yannick, de coördinator, vraagt regelmatig hoe het met mij gaat en wat ik nodig heb. Er is veel begrip en geduld.

Natuurlijk zijn sommige taken wat moeilijker. Ik moet nog leren om bepaalde zaken goed onder de knie te krijgen. Maar ik ben gemotiveerd! Van mijn collega Khalid (links op de foto) kan ik veel leren. Hij heeft veel ervaring en geeft altijd een goede uitleg.”

Begeleiding naar het juiste werk

“Ik ben blij dat ik mezelf heb laten begeleiden om het juiste werk te vinden. Ik merkte zelf ook dat werken in reguliere bedrijven niet zo goed ging. Toen het OCMW een job bij Arbeidskansen voorstelde, heb ik mijn kans gegrepen. Els is mijn begeleider van het OCMW. Ze komt één keer per maand langs voor een gesprek. Ik heb nu een job op vijf minuten van mijn thuis en ben heel tevreden. Hopelijk kan ik hier blijven. Dat zou ik echt wel zien zitten!”

Meer weten over begeleiding naar werk of op het werk? Ontdek de diensten van ons GOB.

Goed om te weten: heel wat afdelingen van Arbeidskansen staan open voor Artikel 60. Graag meer informatie? Neem dan zeker even contact op met Ben Knoops: 0485 28 63 54 of ben.knoops@arbeidskansen.be.

Dit bericht delen

Meer nieuws over Arbeidskansen