Testimonials

CKS 

"Doordat we dit repetitieve werk uitbesteden, kunnen we zelf focussen op onze kerntaken."

‘Totaal in elektrotechniek’. Dat is de slagzin van CKS. Dit bedrijf uit Dilsen-Stokkem biedt een antwoord op zowat elke elektrotechnische vraag of automatiseringsuitdaging. CKS werkt al twee jaar nauw samen met onze afdeling AMA (ook Arbeidszorg genoemd). Hier bieden we een vangnet aan mensen die om verschillende redenen – zoals mentale of fysieke uitdagingen of een taalbarrière – niet, niet meer of nog niet terecht kunnen in de reguliere of sociale economie. Dankzij vaste klanten zoals CKS kunnen we hen zinvol aan het werk houden en intensief begeleiden om (opnieuw) aansluiting te vinden met een werkroutine.

 

Werkvoorbereider Yves Swennen: “De mensen van Arbeidskansen maken draadbundels voor ons. Ze knippen kabels op lengte en nummeren en bundelen ze. Wanneer wij de bundels terugkrijgen kunnen we er vervolgens elektrische componenten mee bedraden. Het gaat om seriematig, repetitief werk dat vrij arbeidsintensief is.”

Vlot afgehandeld, correct opgevolgd

Yves: “De samenwerking verloopt vlot. Bij de start hebben we een werkwijze uitgeschreven en ben ik ter plaatse gegaan voor uitleg. Onze locaties liggen op zo’n 500 meter van elkaar op hetzelfde bedrijventerrein. Heel handig! Wanneer er een nieuw order is, plannen we eerst een proefopdracht. Zit die goed, dan kan het team verder werken.

De pluspunten van deze samenwerking? Dat zijn wat mij betreft toch wel de efficiënte afhandeling en de correcte opvolging. Wat ook handig is voor ons, is dat we kunnen werken in deelprocessen. Als we een order geven van 120 bundels, krijgen we een seintje zodra de helft klaar is. Zo kunnen wij zelf vlot verder.”

Proactief werken

Projectleider bordenbouw Wim Heuten: “De kwaliteit van het werk is ook heel goed. Er kan uiteraard altijd eens iets misgaan. Maar dan volgt er altijd snel feedback. De opvolging door Christine is zeer correct. Zij is trouwens ook heel proactief. Ze laat op tijd weten wat ze nodig heeft om vlot te werken, zodat het werk voor ons zeker niet stilvalt.”

“De keuze voor een samenwerking met de sociale economie is heel bewust voor ons. Het gaat om vrij repetitief werk dat vaak terugkomt. Daar hebben we zelf niet altijd de capaciteit voor. Op deze manier kunnen we focussen op onze kerntaken, het werk dat we zelf moeten doen. Bovendien leveren we op sociaal vlak een bijdrage. We bieden werk aan mensen die dat anders misschien niet hadden. In de vorm van grote, regelmatige opdrachten die Christine vlot kan organiseren binnen haar team. Voor ons allebei een fijne samenwerking dus!”

 

Ontdek CKS via www.cks.be

Of volg hen via www.facebook.com/CKSelektrotechniek

Dit bericht delen