GOESTING Genk in het teken van het participatietraject

Op 23 mei 2024 namen we deel aan GOESTING in Genk, een event georganiseerd door het Agentschap Integratie en Inburgering in het teken van het participatietraject. Inburgeraars, vrijwilligers, lokale besturen en organisaties kwamen er samen. Voor activiteiten, ontmoetingen en vooral ook véél inspiratie.

Arbeidskansen zorgde voor een lekker welkom met lunch. De medewerkers van onze horeca-afdeling stonden in voor de catering.

Nederlands leren via muziek

We kregen uitleg over het participatietraject en ontdekten hoe je activiteiten toegankelijk maakt voor nieuwkomers en anderstaligen. Lennaert & the Bonski’s gaven een interactief muzikaal optreden, afgestemd op wie Nederlands leert. Afsluiter? De klassieker ‘Ik hou van u’ van Noordkaap, samen met het Regenboogkoor van Genk. Top!

Boeiende workshops

Onze jobcoaches Ganime en Wesley kozen vervolgens voor een workshop over de communicatiewaaier, met praktische tips om gesprekken te voeren met anderstaligen en uitleg over duidelijke taal, sociaal tolken en luistertaal.

Wesley ging daarna, samen met vertegenwoordigers van verschillende lokale besturen, aan de slag met ikdoemee.be, een meertalige databank met activiteiten voor nieuwkomers en anderstaligen in Vlaanderen en Brussel. Ganime ging op wandel in het kader van de buddywerking en wisselde ervaringen uit.

De afsluiters? Een wrap-up van de dag door woordkunstenaar Jee Kast, een toelichting van schepen Anniek Nagels over het participatietraject in Genk én een receptie met hapjes en drankjes. Van Arbeidskansen uiteraard. 😉

Dit bericht delen

Meer nieuws over Arbeidskansen