“Ik vind mijn job in het woonzorgcentrum echt fantastisch”

Een job die je voldoening geeft. Daar streven we allemaal naar. En voor Manuel Meloni werd dat streefdoel onlangs realiteit. Hij heeft een mooi parcours afgelegd onder begeleiding van onze arbeidsbemiddelaar Nelly Konings van het GOB en werkt sinds begin april deeltijds in het woonzorgcentrum Armonea – Huize Lieve Moenssens in Dilsen-Stokkem.

Werkplekleren als startpunt

Nelly: “Manuel deed een jaar aan werkplekleren via het GOB: hij liep stage en volgde een IBO (individuele beroepsopleiding) in het woonzorgcentrum, gecombineerd met een opleiding tot logistiek assistent in de zorg. Die opleiding afronden was een voorwaarde voor een vaste job. En dat is dus gelukt! Sinds april werkt hij in dienstverband.”

Vanuit een grote motivatie

Manuel: “Dankzij Nelly heb ik opnieuw geloof gekregen in mijzelf. Een gelijkaardige opleiding in het verleden was mij niet gelukt, maar nu was ik heel gemotiveerd en kreeg ik goede ondersteuning. Ik wilde echt graag in de zorgsector werken.”

Nelly: “Manuel heeft een grote evolutie doorgemaakt omdat hij zo gemotiveerd was. Hij heeft als logistiek assistent in de zorg een gevarieerd takenpakket. Dat gaat van maaltijdbegeleiding en de drankenronde tot bedeling van linnen en het transport van bewoners. In de IBO-fase voerde hij zijn taken altijd onder begeleiding uit. Een hoofdverpleegkundige zorgde voor toezicht. Dat toezicht werd langzaamaan afgebouwd. Hij kreeg stap voor stap meer zelfstandigheid.”

Nood aan maatwerk

Nelly: “Maatwerk is een must voor Manuel. Hij heeft tijd nodig om een nieuwe taak of afdeling te verkennen. In de afdeling waar hij sinds het begin van zijn stage werkt, is hij zelfstandig inzetbaar binnen zijn eigen takenpakket. Moet hij van afdeling wisselen? Dan voorzien we begeleiding door een collega. Manuel werkt heel zorgvuldig. Het is belangrijk dat hij zijn taken in een vaste volgorde kan uitvoeren en volgens de structuur die hij kent. Dat zorgt voor het beste resultaat. Hij krijgt ondersteuning bij nieuwe taken, zowel inhoudelijk als organisatorisch. Zijn er nieuwe bewoners? Dan vergezelt een collega hem om kennis te maken.”

Groeikansen benutten

Jolien Govaerts, Hoofd Zorg in het woonzorgcentrum: “Manuel is graag gezien als logistiek assistent. Zowel door onze bewoners als door de collega’s. We kennen zijn mogelijkheden en competenties, waardoor we heel aangenaam kunnen samenwerken. Manuel kent de omgeving ondertussen en voelt zich hier thuis. Zo kan hij zijn groeikansen optimaal benutten.”

Opengebloeid

Manuel: “Ik vind mijn job hier echt fantastisch. In het begin was ik heel gesloten en durfde ik bijna niets te doen. Na een tijdje ben ik opengebloeid en ging alles vlotter en vlotter. Mijn taken? Ik maak het ontbijt klaar, dek de tafels, breng de bewoners van hun kamer naar de eetruimte, dien het eten op en help de mensen. Ondertussen ken ik alle bewoners. Dat is echt fijn.”

Dit bericht delen

Meer nieuws over Arbeidskansen