Testimonials

Polypreen

"Onze lokale partners zijn heel belangrijk voor ons."

Polypreen is een sterke speler in de beddingsector. Het Lommelse bedrijf maakt onder meer matrassen en toppers in polyether en koudschuim. Al meer dan vijftig jaar is Polypreen een vaste waarde in Limburg en ver daarbuiten. ‘Een halve eeuw slaapcomfort’, zoals ze het zelf uitdrukken. De samenwerking met onze afdeling Confectie is iets jonger, maar we komen al in de buurt van een decennium. Ons confectieteam stikte al boxsprings, hoofdborden en matrashoezen voor Polypreen.

 

Jan Gythiel, Purchase & Development Manager Bedding: “Sinds de opleiding ‘Snit en naad’ niet meer bestaat, is er minder en minder knowhow en ervaring voorhanden. En dat terwijl we het bij Polypreen belangrijk vinden om lokaal te kunnen werken. Vandaar dus onze samenwerking met verschillende partners in de sociale economie, waaronder Arbeidskansen.”

De puzzelstukken passen

“In 2015 ondervonden we capaciteitsproblemen en ging ik op zoek naar oplossingen. Ik nam contact op met Anne-Mie, coördinator van de afdeling Confectie. In het begin van zo’n samenwerking hou je het wat kleinschalig en tast je de mogelijkheden af. Je wil zeker zijn dat de kennis en kunde aanwezig zijn en dat nieuwe partners vertrouwd zijn met alle finesses. Is de technische knowhow aanwezig? Welke afwerkingsgraad kunnen ze aan? Hoeveel capaciteit is er? Waarvoor hebben ze de juiste machines? En welke prijs staat er tegenover? Al die puzzelstukken moeten op hun plaats vallen. Het is een constante evenwichtsoefening.”

Geen leveranciers, maar partners

“Onze markt is heel gevoelig voor ups-and-downs. We werken volgens het principe ‘made to order’ en hebben dus geen stock. De doorlooptijd bij een bestelling is vijf tot tien dagen. We hebben dan ook geen tijd voor productie in bijvoorbeeld China. Lokale partners zijn essentieel. En ik gebruik bewust het woord ‘partners’, niet ‘leveranciers’, want de samenwerking en goede verstandhouding zijn belangrijk voor ons. Onze partners zijn het verlengde van onze productie.”

Mee in de evolutie

“We proberen Arbeidskansen altijd aan boord te houden als partner, ook in rustigere periodes. Er zijn niet altijd evenveel opdrachten, maar we weten elkaar te vinden als het nodig is. Als ik een nieuwe opdracht heb, pols ik bij Anne-Mie of ze er ruimte voor heeft. Als zij gaten in de planning heeft, belt ze me om te vragen of we hulp kunnen gebruiken. Ik weet ondertussen met welke opdrachten ik bij Arbeidskansen terecht kan. De verwachtingen in onze sector stijgen, dus onze verwachtingen aan onze partners evolueren mee. We kunnen bij Arbeidskansen zowel moeilijkere als gemakkelijkere hoezen laten stikken. De kwaliteit zit goed.”

 

Ontdek Polypreen op www.polypreen.com.

Dit bericht delen